krátké zbraně,  Novinky

Ekol Arda

Expanzní zbraně nepatří k hlavní náplni našeho časopisu. Ale pokud se zeptáte v některé prodejně zbraní, zjistíte, že se jich prodá podstatně víc než ostrých zbraní. Je to pochopitelné. Držitelů zbrojních průkazů je v republice stále kolem 300 000, ale lidí, kteří se řídí pravidlem, že nějaká zbraň je lepší než žádná zbraň je podstatně víc.
Turecká společnost Voltran, je specialistka v oboru expanzních zbraní. Ačkoliv dnes produkuje i flobertky či vzduchovky s nejrůznějším pohonem, jako jedna z mála firem má ve své bohaté nabídce i jeden z nejmenších revolverů na světě vyráběný hned v několika rážích.
Volně prodejné minirevolvery Ekol Arda patří mezi zbraně, které svou velikostí připomínají spíš větší přívěsek na klíče. Při každodenním nošení svého majitele či majitelku nikterak nezatíží a rozhodně neutrhne kapsu. Vypadá jako hračka, ale svými účinky rozhodně mezi hračky nepatří. Co vlastně můžete od miniaturního „poplašňáku“ očekávat se dovíte v článku Ekol Arda 8 mm PA na stranách 32 a 33 Střelecké revue číslo šest ročníku 2021.

Koupit časopis