Novinky,  ostatní

Nejmenší a nejtenčí: KelTec P15

Společnost KelTec se svými 300 zaměstnanci a sídlem v Cocoa na Floridě dnes už patří do skupiny velkých amerických výrobců. Od roku 1991 ji známe především jako producenta originálně a neortodoxně konstruovaných samonabíjecích pistolí i dlouhých zbraní. Letos v lednu ukázala světu novou obrannou nebo služební devítku P15.

Při představování nové pistole KelTec P15 bylo zdůrazněno, že je to rovněž něco jako příspěvek k 30. výročí založení společnosti KelTec. Ředitel prodeje a marketingu Derek Kellgren pé patnáctku označuje za nejlehčí a nejtenčí pistoli ráže 9 mm Luger s dvouřadým zásobníkem, do něhož se vejde 15 nábojů. Podle reklamního sloganu se nyní jedná o nejlepší volbu pro skryté nošení. Inovativní KelTec P15 ani svým vzhledem nezapře rodinu, do které patří, jede přísně v designové linii společnosti. Markantním prvkem je například povrch velmi ploché rukojeti zdrsněný obdélníkovými poli se smirkovým povrchem, jejichž uspořádání připomíná tlačítka na dálkovém ovladači televize. Také použití viditelných šroubů je pro KelTec typické. Úchopové drážky ocelového závěru jsou velmi výrazné a pokrývají většinu ploch boků závěru. Rámu dominuje velký hranatý lučík se zdrsněním přední strany.

Podrobný popis a fotografie nové pistole najdete v článku Nejmenší a nejtenčí: KelTec P15 v květnovém čísle Střelecké revue ročníku 2022.

Střeleckou revui č. 5/2022 si můžete objednat v tištěné verzi na www.casopisyprovas.cz bez platby za poštovné nebo v el. verzi na www.casopispresinternet.cz

Koupit časopis